Ed Braam - spreekteksten

“We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit – de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist – dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is.”

Jean-Claude Juncker, voorzitter Europese Commissie
(Der Spiegel, 27 december 1999)

Read More

Voorzitter,

Wij mogen weer het jaarlijkse rondje doen. Ieder jaar moeten wij weer opnieuw vaststellen dat wij onze oproep met betrekking tot de richting waar de provincie financieel naartoe gaat weer moeten herhalen. Telkens merken wij op dat er tientallen miljoenen euro's zullen overblijven. Vorig jaar hebben wij voorzichtig opgemerkt dat het ons ook niet zou verbazen als het in de richting van de 100 miljoen euro zou gaan. En wat gebeurt er?

Read More

Voorzitter, dank u wel voor het woord op deze bijzondere dag waarop wij afscheid gaan nemen van de heer Schaapman. Ik heb heel prettig met u samengewerkt. Daar wil ik in ieder geval mee starten want daartoe zal ik waarschijnlijk vanmiddag in de massa de kans niet meer krijgen. Ik wens u bij deze alvast veel succes, wijsheid en vooral een goede gezondheid voor de komende jaren.

Read More