PVV: VARA-toespraak commissaris van de Koning een schande

De PVV is niet te spreken over de nieuwjaarsrede van de commissaris van de Koning. PVV-fractievoorzitter Henk de Vree: “De CdK heeft helaas een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de steeds erger wordende haat richting de PVV. De commissaris zegt een “verbinder” te zijn, maar hij gooit bij elke gelegenheid olie op het vuur. Kort samengevat is iedereen die op de PVV stemt een gevaar. Niet alleen de PVV-stemmers, ook Geert Wilders en de pers worden neergezet als vandalen en hooligans. Hij is echt gek geworden!”

Lees meer: PVV: VARA-toespraak commissaris van de Koning een schande

PVV Zuid-Holland geschokt na extra geld gelukszoekers

De PVV in Zuid-Holland heeft de hand weten te leggen op gevoelige informatie over extra geld voor asieleisers en gelukszoekers. PVV-fractievoorzitter Henk de Vree: “Het blijkt dat het provinciebestuur in het geniep plannen aan het bekokstoven is om nog veel meer geld uit te geven aan de vele zogenaamde vluchtelingen die onze provincie binnenkomen. Onacceptabel!”

In de nota van het provinciebestuur wordt gesproken over de grotere rol voor de provincie bij opvang en “huisvesting van statushouders, inburgering, inkomen, werk, beheersing van de Nederlandse taal, maatschappelijke oriëntatie, onderwijs, medische zorg”, enzovoorts enzovoorts. Naar verwachting kost dit de Zuid-Hollandse belastingbetaler enkele miljoenen euro’s per jaar.

PVV’er De Vree gaat verder: “Terwijl de werkloosheid nog altijd hoog is en mensen zich blauw betalen aan allerlei belastingen, deelt het provinciebestuur doodleuk miljoenen euro’s uit aan asieleisers en gelukszoekers. Ze moeten zich diep schamen!”

Lees meer: PVV Zuid-Holland geschokt na extra geld gelukszoekers

Debat over asielzoekers onmogelijk gemaakt, PVV stelt nieuwe vragen

De PVV is uiterst teleurgesteld dat bijna alle andere politieke partijen niet het lef hebben gehad om met de PVV in debat te gaan over het vluchtelingenprobleem. Fractievoorzitter Henk de Vree: “Op de Partij voor de Dieren na, wensten alle andere partijen hierover geen debat te voeren. Zij verschuilen zich achter procedurele regeltjes om maar niet de inhoudelijke confrontatie met de PVV aan te gaan. Een gemiste kans en een democratie niet waardig.”

Waar andere partijen de ogen sluiten voor problemen met de vele gelukszoekers, graaft de PVV dieper en dieper. PVV’er De Vree gaat verder: “Ik heb nieuwe vragen ingediend om duidelijk te krijgen hoeveel deze asielellende ons daadwerkelijk kost. Ook wil ik weten hoeveel incidenten er de laatste tijd hebben plaatsgevonden op deze islamitische invasiekazernes! Terwijl alle andere politieke partijen alles met de mantel der liefde willen bedekken gaan wij door met ons verzet tegen de asieltsunami die ook Zuid-Holland overspoelt”.

De PVV in Zuid-Holland stelt daarom onderstaande schriftelijke vragen.

Lees meer: Debat over asielzoekers onmogelijk gemaakt, PVV stelt nieuwe vragen

PVV: Kwestie rondom provinciespeld roept alleen maar meer vragen op

De PVV in Zuid-Holland is niet te spreken over de antwoorden van de Commissaris van de Koning over de inmiddels beruchte provinciespeld. Fractievoorzitter Henk de Vree: “Naar nu blijkt heeft de provincie niet 1, maar liefst 3 spelden van zilver en goud besteld. Dit terwijl in het declaratieregister slechts de rekening van één speld is opgenomen. Ik wil weten hoe de vork in de steel zit! Daarnaast herken ik niet het beeld dat ik expliciet toestemming heb gegeven voor het vervaardigen van een zilveren speld en twee gouden spelden”.

Ook antwoorden op andere vragen die de PVV heeft gesteld roepen weer nieuwe vragen op. Zo is nog altijd onduidelijk wanneer er precies opdracht gegeven is voor het fabriceren van de spelden. PVV’er De Vree gaat verder: “Ik begin zo langzamerhand mijn geduld te verliezen. Het wordt tijd dat alle kaarten op tafel worden gelegd, en dat glashelder wordt hoeveel belastinggeld er verspild is met de aankoop van deze sieraden! Als we de berichten in de media moeten geloven dan heeft de Commissaris van de Koning al in juni 2014 toestemming gegeven voor het vervaardigen van deze spelden. Dit terwijl hij veronderstelt dat hij pas eind 2014 het voornemen tot aanschaf van die spelden heeft gedeeld met alle fractievoorzitters”.

De Partij voor de Vrijheid stelt aan de Commissaris van de Koning onderstaande vervolgvragen.

Lees meer: PVV: Kwestie rondom provinciespeld roept alleen maar meer vragen op

  • 1
  • 2