PVV: Provinciebestuur moet ophouden met voortrekken statushouders

De PVV heeft in de commissie Bestuur & Middelen van woensdag 15 juni een rondvraag gesteld over het voortrekken van statushouders bij het invullen van vacatures. PVV-fractievoorzitter Henk de Vree: “De PVV-fractie is er helemaal klaar mee dat de provincie doorgaat met vertroeteling van zogenaamd zielige nepvluchtelingen, en de gewone Zuid-Hollander achterstelt. Zuid-Holland kent helaas vele werklozen, maar de provincie gunt hen geen nieuwe kans op de arbeidsmarkt. De provincie kiest voor mensen die de taal niet spreken en totaal ongeschikt zijn voor het ambtenarenwerk. Ze waren toch opgeleid tot apotheker of tandarts, en niet tot ambtenaar, als we de linkse asielindustrie moeten geloven?”

Fractievoorzitter Henk de Vree roept het college daarom op om direct deze ongeschikte “medici” te ontslaan en een gewone sollicitatieprocedure te starten voor de vacatures, zodat elke Zuid-Hollander kan solliciteren.

Rondvraag commissie Bestuur & Middelen woensdag 15 juni

De PVV wil in de commissievergadering van Bestuur & Middelen graag de volgende rondvraag aan de orde stellen. In een artikel uit de Volkskrant van vrijdag 27 mei, getiteld “Meer banen voor vluchtelingen”, wordt uiteengezet dat de provincie Zuid-Holland 20 jaarcontracten beschikbaar stelt voor statushouders en net genaturaliseerde Nederlanders.

Vragen
1. In het betreffende artikel wordt gesproken over kandidaten “die nét te veel hindernissen” zouden ervaren op de arbeidsmarkt. Welke hindernissen zijn dit?
2. Bent u het met de PVV eens dat het geven van Nederlandse les, het “wennen aan vreemde gewoonten in een vreemd land” en het al dan niet aansluiten van opleidingen uit het land van herkomst met opleidingen alhier niet iets zou moeten zijn waar de provincie Zuid-Holland zich druk om zou moeten maken? Zo neen, waarom niet?
3. Welke aanvullende kosten worden gemaakt door de extra begeleiding? Hoe worden deze kosten gedekt?
4. Volgens de laatste cijfers van het CBS zijn er in Nederland ongeveer 572.000 mensen officieel werkloos. Bent u met de PVV van mening dat de prioriteit van de Zuid-Hollandse overheid zou moeten liggen in het allereerst naar beneden brengen van het aantal werklozen, en niet bij het geven van Nederlandse les aan statushouders?
5. Waarom kiest u bij het invullen niet van vacatures niet voor de meest geschikte kandidaat, maar trekt u statushouders en net genaturaliseerde Nederlanders in deze twintig gevallen voor?