Spreektekst Vaststelling zienswijze Zuid-Holland op het herindelingsontwerp Vijfheerenlanden (PS-vergadering 22-2-2017)

Voorzitter, in de afgelopen vergadering van de commissie Bestuur en Middelen heb ik al gezegd hoe ik dacht over de zienswijze. De PVV vindt de zienswijze een heel goed stuk maar wij hebben wel wat kritiek op iets anders.

Op 26 januari 2017 kreeg de provincie Zuid-Holland een brief van de drie gemeenten, Zederik, Vianen en Leerdam. Daarin staat dat zij in een lokaal blaadje, Contact, hadden gelezen dat de provincie een inloopavond zou organiseren op 7 februari 2017.

Ik heb in de laatste commissievergadering van Bestuur en Middelen gevraagd of ik uw reactie zou kunnen zien. Wij hebben gisteravond tot laat geploeterd en kregen uiteindelijk de reacties. Wij kregen eerst een reactie te zien, geschreven op 27 januari 2017, waarin eigenlijk een soort uitnodiging staat en dat het van belang is om te weten wie er komt in verband met de catering. Toch wel een schoonheidsfoutje vindt de PVV.

Daarna is op 2 februari 2017 weer een brief naar de gemeenten gegaan met een grote uitleg waarom het zo belangrijk is om een inloopavond te houden, maar ik zie geen enkele vorm van excuses. Ik vind het niet netjes om een inloopavond te organiseren in Ameide, een dorp dat binnen de gemeente Zederik valt en daarvan Zederik niet op de hoogte te stellen. Dat vind ik toch wel een schoonheidsfoutje.

En ik geloof ook dat dit invloed zal hebben op de keuze van Zederik voor Utrecht. Ik geloof dat de gemeente Zederik niet altijd tevreden is geweest met de handelwijze van de provincie. Ik vind dat wij onze eigen glazen hebben ingegooid. Heel jammer.

Dank u voorzitter.