Harm Groenendijk- vragen

SCHRIFTELIJKE VRAGEN

Aan : de voorzitter van Provinciale Staten
Datum : 27-6-2018
Onderwerp : mindervalide mensen in het nauw bij reizen met de waterbus

Read More

Het lid H.W.H. Groenendijk (PVV) deelt u, overeenkomstig het bepaalde in artikel 49 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van Provinciale Staten, mede dat hij vragen wil stellen aan het College.

Read More

 

De PVV in Zuid-Holland vraagt het provinciebestuur om helderheid inzake de mogelijk grootschalige verspreiding van het giftige PFOA in de provincie. PVV-Statenlid en woordvoerder Harm Groenendijk: “Naar nu blijkt is het probleem rondom het giftige PFOA helaas niet beperkt tot de fabrieken van DuPont/Chemours in Dordrecht. Het nare goedje blijkt ook in schuimbrandblussers te zitten. Ik wil van het provinciebestuur weten waar deze troep nog meer kan worden aangetroffen!”

De meeste brandweerkorpsen in Zuid-Holland gebruiken blusschuim waarin het giftige PFOA is verwerkt. Wat de PVV betreft moet het provinciebestuur direct actie ondernemen. PVV’er Groenendijk gaat verder: “Ik wil precies weten hoeveel van deze blussers PFOA bevatten. Die blussers moeten zo snel mogelijk worden vervangen. Daarnaast wil ik weten welke Zuid-Hollandse bedrijven nog altijd werken met dit spul. De burgers van Zuid-Holland hebben het recht om te weten wat er in hun achtertuin gebeurd”.

Read More