Bart Privé - vragen

De PVV in Zuid-Holland eist opheldering van de Commissaris van de Koning naar aanleiding van het betichten van de PVV-fractie als leugenaars. Fractievoorzitter Henk de Vree: “Twee weken geleden heb ik vragen gesteld over de straatterreur van Marokkaanse jongeren in Maassluis. In plaats van onze vragen te beantwoorden, beschuldigde de Commissaris van de Koning ons van “onwaarheden” in onze vragen, van leugens dus”.

Tijdens de vergadering van Provinciale Staten van 12 oktober probeerde de PVV door middel van mondelinge vragen duidelijkheid te krijgen over deze zogenaamde “onwaarheden”, maar de Commissaris gaf daarop niet thuis. PVV’er De Vree: “Ik voer graag een debat, liefst op het scherp van de snede. Maar ik laat mij en mijn fractie niet uitmaken voor leugenaar, door niemand niet!”.

De PVV-fractie stelt daarom de mondelinge vragen nogmaals, nu via de schriftelijke weg. Hopelijk zal deze beantwoording meer inhoud hebben dan de beantwoording van onze mondelinge vragen en de schriftelijke vragen over de Marokkaanse straatterreur in Maassluis.

Read More

De PVV in Zuid-Holland roept het provinciebestuur op om per direct te stoppen met elke vorm van hulp ten aanzien van asielzoekers. De provincie Zuid-Holland blijkt deel te nemen aan organisaties als platform Opnieuw Thuis, waarbij het asielzoekers makkelijk wordt gemaakt om een huis te vinden en uitkeringen aan te vragen.

Fractievoorzitter Henk de Vree: “Via het platform Opnieuw Thuis werkt de provincie er actief aan mee dat asielzoekers sneller een woning krijgen dan onze eigen Zuid-Hollandse burgers. Ook bij het aanvragen van allerlei toeslagen en uitkeringen worden zij actief geholpen. Zouden we niet eerst de problemen van onze eigen burgers oplossen in plaats van geld uit te delen aan asielzoekers?”

De PVV wil weten op welke manier het provinciebestuur bij platform Opnieuw Thuis betrokken is, en hoeveel geld er aan verspild is. PVV’er De Vree gaat verder: “Asielopvang is geen taak voor de provincie. Mijn fractie roept het provinciebestuur op om te stoppen met het faciliteren van deze asielwaanzin!”

De Partij voor de Vrijheid stelt aan het College van Gedeputeerde Staten de onderstaande vragen.

Read More

De PVV in Zuid-Holland is niet te spreken over het optreden van de provincie inzake de klachten rondom chemiebedrijf Abengoa. De afgelopen jaren hebben de inwoners van onder andere Brielle en Maassluis vaak te kampen gehad met forse stankoverlast. Milieudienst DCMR heeft daarop in opdracht van de provincie boetes uitgedeeld voor in totaal 100.000 euro.

PVV-Statenlid en woordvoerder milieu Harm Groenendijk: "De provincie is vergeten aanmaningen naar Abengoa te versturen. Daardoor is de inningstermijn inmiddels verjaard. Ondanks dat de boetes terecht zijn uitgedeeld, hoeft Abengoa dus geen cent te betalen. Ik heb niet vaak zo'n dure administratieve blunder gezien!"

De PVV vraagt zich af in hoeveel andere zaken de provincie heeft verzuimd aanmaningen te versturen. Statenlid Groenendijk gaat verder: "Het moet glashelder zijn dat als een bedrijf in de fout gaat, men op de blaren moet zitten. Nu komt Abengoa goed weg en worden ze niet gestraft voor de jarenlange overlast. De provincie heeft duidelijk onvoldoende geleerd van de problemen rondom Odfjell".

De PVV stelt aan het College van Gedeputeerde Staten de onderstaande schriftelijke vragen.

Read More