PVV niet te spreken over houding Westland in asbestzaak

De PVV in Zuid-Holland is niet te spreken over de regenteske en arrogante houding van de gemeente Westland omtrent het asbestschandaal in Wateringen. PVV-Statenlid Jan Zwerus: “Deze week heeft de provincie mede op verzoek van de PVV en na consultatie van de gemeente Westland een aantal documenten openbaar gemaakt over de asbestbrand van januari 2015. Kennelijk valt dit bij de gemeente in verkeerde aarde, want zij doen er werkelijk alles aan om de provincie in een kwaad daglicht te zetten. Daarbij schuwen zij halve waarheden en hele leugens niet. Een gotspe!”

De PVV steunt het openbaar maken van documenten over de asbestbrand. Het is een schande dat bijna anderhalf jaar na de brand van januari 2015 er nog altijd asbest aangetroffen wordt in de wijk. De burgemeester is hiervoor als eerste verantwoordelijk. De gemeente Westland moet zich diep schamen dat dit zo ver uit de hand is gelopen, aldus de partij.

PVV’er Zwerus gaat verder: “Wat heeft burgemeester Van der Tak te verbergen? Ik denk dat hij beter zijn aandacht richt op de zorg voor de inwoners van de getroffen asbestwijk in plaats van een grote mond opzet tegen de provincie. Het belangrijkste is dat de getroffen bewoners zo snel mogelijk uit de ellende worden geholpen, desnoods met financiële hulp!”.