Opinie: Referendum is excuus voor meer asielzoekers

Dit artikel is als opiniestuk verschenen in het Algemeen Dagblad van woensdag 29 juni 2016.

Referendum is excuus voor meer asielzoekers

Niet Henk en Ingrid, maar statushouders krijgen stelselmatig voorrang bij de toewijzing van sociale huurwoningen, stelt Jeffrey Rijken. Het woonreferendum is volgens het PVV-Statenlid een valse dekmantel. Terwijl Rotterdam eind dit jaar een woonreferendum houdt, moeten alle Nederlandse gemeenten voor 1 juli 23.000 asieleiser en gelukszoekers een woning aanbieden. Een taakstelling die ervoor zorgt dat u en ik langer op een sociale huurwoning zullen moeten wachten. Hiermee geeft de overheid duidelijk aan dat u en ik minder recht hebben op een huurhuis dan iemand uit Noord-Afrika of het Midden-Oosten, die vaak een afkeer hebben van christenen, joden en homo's, maar wél voorrang krijgen. Het zullen je buren maar zijn. Ook Rotterdam is verplicht om asieleisers een huis aan te bieden. De gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning bedraagt ongeveer 1.5 jaar. In de grote steden is de wachttijd al langer. Minister Stef Blok (Wonen, VVD) heeft voor de buhne verkondigd dat gemeenten geen voorrang moeten geven aan het huisvesten van asieleisers. Maar om de PvdA te vriend te houden, mogen gemeenten zelf een uitzondering maken. En wat blijkt? Gemeenten zijn bedolven onder bestuurders van PvdA-, CDA- en VVD-huize. Zijn schromen niet om zonder enige uitzondering asieleisers voor te trekken. Het gevolg is dat de hardwerkende en belastingbetalende Nederlander weer de dupe is van de islamitische volksverhuizing, die ons land treft. Het kabinet-Rutte kijkt de andere kant op en weigert onze grenzen per direct te sluiten. Men denkt niet in het belang van Nederland, bestuurders handelen vanuit hun eigen "multiculti"-ideologie.

De gemeente Rotterdam is van plan 20.000 woningen in het laagste segment te slopen om zo een meer evenwichtige bevolkingssamenstelling af te dwingen. Dit is volgens het stadsbestuur nodig, omdat sinds het einde van de vorige eeuw tienduizenden autochtone Rotterdammers zijn verhuisd naar omliggende plaatsen als Barendrecht, Bleiswijk, Capelle aan den IJssel en Ridderkerk. Zij trekken weg uit de stad, weg van de islamisering, weg van de verpaupering. In bepaalde wijken van Rotterdam blijft alleen de sociale onderklasse over, wat over het algemeen de leefbaarheid niet ten goede komt.

De gevestigde partijen in Rotterdam hebben een referendum weten af te dwingen, zodat de bouwplannen aan de bevolking kunnen worden voorgelegd. Maar terwijl deze partijen zeggen bang te zijn dat de wachtlijst voor een sociale huurwoning door sloop zal oplopen, geven zij tegelijkertijd massaal huizen weg aan asieleisers. Vaak nog met een gratis inboedel en uitkering als toegift. Privileges die voor de gewone werkende man en vrouw ondenkbaar zijn. Ik ben groot voorstander van referenda, dus ik ondersteun ook dit referendum. Maar trap niet in de beweegredenen van de politicivan de regentenkliek. Zij kiezen niet voor onze belangen, maar houden een act voor de buhne. Aan het einde van de dag zitten niet Henk en Ingrid in die sociale huurwoning, maar enkele verdwaalden uit de woestijn.