PVV: Sinterklaasfeest kapotgemaakt door gemeente Maassluis

Afgelopen dinsdag heeft de burgemeester van Maassluis de plannen van de de gemeente en de NTR voor de intocht van Sinterklaas bekendgemaakt. De gemeente en de NTR gaan door met hun plan om het Sinterklaasfeest kapot te maken door Zwarte Piet af te schaffen door langzaam over te gaan in regenboog- of stroopwafel pieten. PVV’er Jeffrey Rijken: “De gemeente Maassluis werkt mee aan het kapot maken van Zwarte Piet, en daarmee ons Nederlands cultureel erfgoed”.

De Pieten in Maassluis zijn voor een deel zwart, maar voor een heel behoorlijk deel dus ook niet. Daarnaast gaat de gemeente extra voorlichting geven over de onzinnige gedachte dat Zwarte Piet racistisch zou zijn. PVV’er Rijken: “Een gemeente die het Sinterklaasfeest bewust probeert kapot te maken en buigt voor het linkse geleuter van de NTR is het niet waard een Zuid-Hollandse gemeente te zijn. Het idee dat Zwart Piet racistisch is past niet in het Zuid-Hollandse traditie, maar past in het zieke linkse gedachtengoed van de grachtengordel”.

De PVV stelt voor om Maassluis aan de linkse grachtengordel te schenken indien de intocht van Sinterklaas met niet-traditionele pieten gebeurd. De PVV heeft de volgende vragen aan het college:
1. Is het College bekend met het voornemen van de burgemeester om mee te werken aan een intocht met niet alleen maar Zwarte Pieten?
2. Wat vindt het College ervan dat de gemeente Maassluis meewerkt aan een intocht met niet louter Zwarte Pieten?

De PVV is van mening dat een gemeente die meewerkt aan het slopen van de Nederlandse cultuur en geen waardering heeft voor het Nederlands cultureel erfgoed zich geen Zuid-Hollandse gemeente zich mag noemen. De PVV vindt het een goed idee om in dat geval Maassluis af te laten drijven en zich aan te laten sluiten bij de Amsterdamse grachtengordel.

3. Is het College met de PVV eens dat Maassluis beter afgestoten kan worden als zij besluiten om Zwarte Piet te discrimineren door de zwarte huidskleur te vervangen door allerlei fopkleuren? Zo neen, waarom niet?

De Commissaris van de Koning werpt zich graag op als beschermheer voor de vluchteling. In tegenstelling tot de NTR, die een hoop Zwarte Pieten discrimineert vanwege hun huidskleur waarmee die daardoor werkloos op straat komen te staan, beschouwt de PVV Zwarte Piet als een echte vluchteling. Volgens de PVV ligt hier een taak voor de Commissaris van de Koning als rijksheer. Wij vinden dat in dit uitzonderlijke geval deze Zwarte Pieten geholpen moeten worden. De PVV heeft daarom vorig jaar al voorgesteld om een noodfonds voor Zwarte Piet op te stellen.

4. Zou de Commissaris van de Koning zich als beschermheer willen opstellen voor de Zwarte Piet, die gediscrimineerd wordt vanwege zijn huidskleur?

J.J. Rijken (PVV)