PVV: Opheldering over plannen nog meer windturbines

De PVV in Zuid-Holland is niet te spreken over de plannen van het provinciebestuur om nog meer windturbines in de provincie te plaatsen. PVV-Statenlid Jeffrey Rijken: “Vorige week hebben gedeputeerden een bezoek gebracht aan verschillende mogelijke locaties in de provincie. Wat ons betreft komt er geen enkele windturbine bij in Zuid-Holland”.

Het provinciebestuur heeft onder andere een bezoek gebracht aan de gemeente Nissewaard op het eiland Voorne-Putten. Volgens de PVV is deze regio totaal ongeschikt voor nog meer windturbines. PVV’er Rijken gaat verder: “Uitgerekend in het mooie landschap van Voorne-Putten is de provincie van plan nog meer windturbines te plaatsen. Dit bovenop de enorme turbines bij Heenvliet en Geervliet, en de vergevorderde plannen voor turbines bij Korendijk. Onacceptabel!”

De PVV stelt onderstaande schriftelijke vragen aan het College van Gedeputeerde Staten.

Vragen

Volgens een twitteraccount (zie bron, volgende pagina) heeft u op donderdag 18 augustus een bezoek gebracht aan mogelijke locaties voor windenergie, en alternatieve locaties voor windturbines in de gemeente Nissewaard. De PVV-fractie stelt hierover de volgende schriftelijke vragen.

1. Welke locaties heeft u bezocht, en op uitnodiging van wie?

2. Welke organisaties waren er aanwezig bij de betreffende bezoeken?

3. Welke alternatieve locaties voor windturbines zijn door u bezocht?

4. Welke alternatieve locaties maken kans om te worden opgenomen in de lijst van mogelijke locaties voor de plaatsing van windturbines?

J.J. Rijken (PVV)

Bronnen:

Werkbezoek wind 1

Werkbezoek wind 2