PVV Zuid-Holland: Burgemeester Maassluis ongeschikt

De PVV in Zuid-Holland roept de Commissaris van de Koning op per direct in te grijpen in Maassluis. Fractievoorzitter Henk de Vree: “Maassluis heeft al tijden te kampen met overlast door Marokkaans straattuig. Vernielingen, bedreiging, intimidatie, te gek voor woorden. Het is altijd hetzelfde verhaal: de elite praat Marokkaans wangedrag goed, en blijft haar kop in het zand steken. Er is maar één oplossing: een keiharde aanpak van het tuig”.

De PVV is van mening dat de Commissaris van de Koning zo snel mogelijk de burgemeester van Maassluis op het matje moet roepen. PVV-Statenlid Jeffrey Rijken vult aan: “De burgemeester van Maassluis lijkt de laatste tijd meer bezig met het kapotmaken van Sinterklaas en Zwarte Piet dan het aanpakken van straatterreur. Ik heb een tip voor hem: pak het Marokkaans tuig aan, en laat Zwarte Piet met rust!”

Vanavond spreekt de gemeenteraad van Maassluis over de problemen met Marokkanentuig.

Vragen

1. Bent u bekend met de berichten “Terreur jongeren in Maassluis” (1) en “Anti-Zwarte Piet indoctrinatie van schoolkinderen”(2)?

2. Hoe kijkt u naar initiatieven van burgers die, als gevolg van slap beleid van PvdA-burgemeester Haan, zelf de straat op gaan om zich te beschermen tegen de Marokkaanse straatterreur?

3. Bent u bereid de burgemeester van Maassluis op het matje te roepen om hem duidelijk te maken dat er snel een definitief einde moet komen aan de Marokkaanse straatterreur? Zo neen, waarom niet?

4. Heeft u de bevoegdheid om de burgemeester van Maassluis per direct uit zijn functie te ontheffen teneinde een daadkrachtige opvolger aan te kunnen stellen die een einde maakt aan de voortdurende overlast?

Inwoners klagen dat de burgemeester onvoldoende optreedt tegen deze Marokkaanse straatterroristen. Dit terwijl de burgemeester wel druk bezig is met allerlei pogingen om Nederlandse cultureel erfgoed in de vorm van Zwarte Piet de nek om te draaien.

5. Bent u het met de PVV eens dat de burgemeester van Maassluis zich beter kan richten op het beëindigen van straatterreur in plaats van het uitdelen van onzinnige flutinformatie over Zwarte Piet? Zo neen, waarom niet?

J.H. de Vree (PVV)
J.J. Rijken (PVV)

Bronnen:
(1) “Terreur jongeren in Maassluis ”, http://www.telegraaf.nl/binnenland/26673600/__Maassluis__terreur_jongeren__.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter (zaterdag 24 september 2016)
(2) “Anti-Zwarte Piet indoctrinatie van schoolkinderen”, http://www.ad.nl/dossier-rotterdam/anti-zwarte-piet-indoctrinatie-van-schoolkinderen~abbd8b55/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web (zaterdag 24 september 2016)